
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí, nakrájených na proužky
- 1 polévková lžíce pomerančové kůry, strouhané
- 60 gramů cibule, napůl
- 20 gramů olivového oleje
- 500 gramů mrkve, oloupané, na kousky
- 15 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného, na kousky
- 700 gramů zeleninového vývaru
- 120 gramů pomerančové šťávy, čerstvě vymačkané
- 80 gramů zakysané smetany, 10% tuku, plus na ozdobu
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 20 gramů černých sezamových semínek
- 3 snítky čerstvého koriandru, jen lístky, nasekaného
- Nutriční hodnoty
- na 4 porce
- Kalorie
- 5055 kJ / 1204 kcal
- Protein
- 112 g
- Sacharidy
- 76 g
- Tuk
- 53 g
- Vláknina
- 17 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mexická rajčatová polévka s kuřetem
45min
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55min
Thajská polévka s krevetami
30min
Krevetová polévka s batáty
45min
Toskánské crostini
30min
Polévka Tom Yum
15min
Kokosový Dhal
20min
Minestrone s pancettou
25min
Thajská kokosovo-rýžová kaše s mangem
35min
Kuřecí supreme s medem, limetkou a mangovým chutney
1hod. 15min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min
Salát s krevetami, uzeným lososem a avokádovým dipem
20min