Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1600 g water
-
2
stock cubes (for 0.5 l each), meat or vegetable, crumbled
nebo 2 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g shallots, halved
- 20 g extra virgin olive oil
- 80 g unsalted butter, diced
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time
- 120 g dry white wine
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 1006 mg
Alternativní recepty
Creamy tomato soup
30min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Crêpes
1h 15min
Béchamel Sauce
15min
Tomato sauce
40min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Guacamole
5min
Hollandaise Sauce
15min
Salmon tartare
10min
Chocolate mousse
3h 20min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min