Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1600 g water
-
2
stock cubes (for 0.5 l each), meat or vegetable, crumbled
nebo 2 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g shallots, halved
- 20 g extra virgin olive oil
- 80 g unsalted butter, diced
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time
- 120 g dry white wine
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 1006 mg
Alternativní recepty
Crêpes
1h 15min
Best Basic Houmous
5min
Whisked Egg Whites
5min
Mushroom Risotto
30min
Asparagus Risotto
45 Min
Porcini Mushroom Risotto
35 Min
Wildberry Jam
1 Std.
Béchamel Sauce
15 min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Chocolate Lime Mousse with Sesame and Honey Streusel
3h
Carrot and Roasted Red Pepper Purée
25 Min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min