
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1600 g water
-
2
stock cubes (for 0.5 l each) meat or vegetable, crumbled
nebo 2 heaped tsp stock paste, homemade meat or vegetable - 80 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 60 g shallots halved
- 20 g extra virgin olive oil
- 80 g unsalted butter diced
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time
- 120 g dry white wine
- 1 - 2 tsp fine sea salt to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 433 kcal / 1812 kJ
- Protein
- 9 g
- Tuk
- 15 g
- Sacharidy
- 63 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Sodík
- 1006 mg
Alternativní recepty
Risotto with Parmesan cheese
30min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Mushroom Risotto
30min
Asparagus Risotto
45min
Lentil and Chorizo Stew
4hod.
Béchamel Sauce
15min
Tomato sauce
40min
Crêpes
1hod. 15min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Parmesan Risotto (TM6 Metric)
30min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Pea and Mint Risotto
40min