Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1600 g water
-
2
stock cubes (for 0.5 l each), meat or vegetable, crumbled
nebo 2 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g shallots, halved
- 20 g extra virgin olive oil
- 80 g unsalted butter, diced
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time
- 120 g dry white wine
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 1006 mg
Alternativní recepty
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2 Std. 35 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Hollandaise Sauce
15 min
Aurore Sauce (Tomato Béchamel)
15 min
Béchamel Sauce
15 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Pizza Dough
1 Std.
Whipped Cream
10min
Hollandaise Sauce
15 min
Tomato sauce
40 Min