
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ragù di lenticchie
- 150 g di cipolla a metà
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di carote pelate e a pezzi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di lenticchie secche
- 300 g di melanzane a cubetti (3 cm)
- 100 g di vino rosso
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 foglie di alloro fresche lavate
- 1 cucchiaino di timo secco
- 1 cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Purè di patate
- 800 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0,5 cm)
- 300 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
-
2
cucchiai di pangrattato
nebo 2 cucchiai di Gruviera grattugiato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 401 kcal / 1677 kJ
- Protein
- 10 g
- Tuk
- 19 g
- Sacharidy
- 39 g
- Vláknina
- 9 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Sodík
- 452 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lasagne di ricotta e melanzane a vapore
1 godz. 25 min
Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)
3 godz.
Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci
35 min
Ragù di lenticchie
1 godz. 15 min
Patate dolci ripiene (vegan)
1 godz. 50 min
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1 godz. 20 min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1 godz.
Moussaka di lenticchie
1 godz. 30 min
Sformato di fagioli dell'occhio
50 min
Chili di tofu (vegan)
1 godz.
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50 min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2 godz.