Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Preparazione
- 200 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
Funghi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di funghi champignon a fette
- 60 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida per 20 minuti e strizzati
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Besciamella
- 1800 g di latte intero
- 150 g di burro a pezzi
- 180 g di farina tipo 00
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 3 pizzichi di noce moscata grattugiata (volitelně)
- 500 g di pasta secca tipo lasagne circa 20 fogli (10 cm x 20 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1888 kJ / 451.8 kcal
- Protein
- 20 g
- Sacharidy
- 45.2 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 12.7 g
- Vláknina
- 3.2 g
- Sodík
- 17.3 mg
Alternativní recepty
Polpette di funghi
1h
Torta salata champignon e provola
1 godz. 5 min
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45min
Pappardelle invernali zucca e funghi
45min
Lasagne del boscaiolo
2h 15min
Frittelle ai funghi
1h 10min
Millefoglie di patate e funghi porcini
1h 20 min
Funghi ripieni Gorgonzola e noci
1h
Torta salata ai funghi
1h 30min
Funghi ripieni di feta e spinaci
35 Min
Lasagne ai funghi (senza glutine)
2h 5min
Lasagne funghi e salsiccia
1h 40min