Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g dried Puy lentils
- 2400 g water, plus extra for soaking
- 100 g carrots, peeled, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g spring onions, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g red peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g green peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g olive oil
- 4 tsp fine sea salt
-
4
tsp sweet paprika
nebo 4 tsp hot paprika -
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 300 g chorizo, cut in slices (0.5 cm)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 14 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 12.1 g
- Sodík
- 853 mg
Alternativní recepty
Crêpes
1h 15 min
Fruity Pulled Pork
9 Std. 10 Min
Apple Tart (TM5)
1h
Pea and Lardo Soup
1h 5min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 Std. 20 Min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Couscous with Chicken and Lamb
1h 10min
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1h 10min
Garlic Turkey Stew
45 Min
Crêpes Suzette
35 Min