Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g dried Puy lentils
- 2400 g water, plus extra for soaking
- 100 g carrots, peeled, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g spring onions, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g red peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g green peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g olive oil
- 4 tsp fine sea salt
-
4
tsp sweet paprika
nebo 4 tsp hot paprika -
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 300 g chorizo, cut in slices (0.5 cm)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 14 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 12.1 g
- Sodík
- 853 mg
Alternativní recepty
Red Lentil Soup
40 min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Creamy Courgette Soup
25 min
Spaghetti alla Carbonara
30 min
Mixed Seafood Risotto
40 min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 min
Minestrone
45 min
Guacamole
5min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12 godz. 45 min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM6)
40 min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min