Kompatibilní verze
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Red Cabbage
- 60 g onions, quartered
-
40
g lard
nebo unsalted butter, diced - 500 g red cabbage, cut in pieces (3-4 cm)
- 200 g apples, cored, cut in pieces (3-4 cm)
- 30 g sugar
- 30 g red wine vinegar
- 150 g water
- 100 g red wine
- 1 dried bay leaf
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground allspice
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 2 juniper berries
Bread Dumplings
-
300
g slightly stale bread rolls, cut in pieces (1 cm)
nebo slightly stale white bread, cut in pieces (1 cm) - 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 80 g onions, quartered
- 25 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 220 g milk
- 3 medium eggs
- ½ - 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 pinches ground nutmeg
Beef Goulash and Steamed Dumplings
- 30 g plain flour
- 250 g water
- 3 garlic cloves
- 450 g onions, quartered
-
30
g oil
nebo clarified butter - 750 g stewing steak, cut in pieces (2-3 cm), patted dry with paper towels
- 1 tsp sugar
- 50 g tomato purée (concentrated)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g red wine
- 2 Tbsp sweet paprika
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
-
½
tsp ground caraway
nebo caraway seeds - 1 tsp grated lemon zest
- 1 Tbsp fresh marjoram
- 3 dried bay leaves
- 5 juniper berries
-
1
pinch ground cloves
nebo 2 cloves -
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 heaped Tbsp currant jelly
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2795 kJ / 668 kcal
- Protein
- 40 g
- Sacharidy
- 58 g
- Tuk
- 25 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 7.7 g
- Sodík
- 1922 mg
Alternativní recepty
Meatballs with Tomato Sauce and Pasta
45min
Salmon Farfalle with Pesto
45min
Spaghetti Carbonara
25 min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35 Min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Peppercorn Sauce
30min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45min
Chicken Strips with Creamy Tomato Sauce and Basmati Rice
40min
Pork with Black Bean Sauce
30min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1h
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 godz. 5 min
Dauphinoise Potatoes
50min