Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpette
- 8 - 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio (volitelně)
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 600 g di carne trita mista
- 3 uova
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di pane bianco in cassetta ammollato in 50 g di latte (vedere varianti)
- olio extravergine di oliva
Salsa pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1243 kJ / 297 kcal
- Protein
- 29.2 g
- Sacharidy
- 10.4 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 1.5 g
Alternativní recepty
Bocconcini di pollo insaporiti
15 Min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1 godz. 30 min
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 godz.
Straccetti di manzo con contorno di caponata
45min
Polpettone classico (TM6)
1 godz. 15 min
Polpette alla calabrese
50min
Spezzatino di vitello con purè di patate (6 porzioni)
1h 20min
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 15 min
Piselli al prosciutto
25min
Riso cantonese (TM6)
40min
Polpettone con salsa ai funghi
1 godz. 30 min
Ragù di salsiccia
1 godz. 15 min