
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Impasto
- 300 g di farina
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno alla ricotta
-
50
g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
nebo 50 g di ricotta salata a pezzi (2-3 cm) - 60 g di mascarpone
- 150 g di ricotta vaccina (ben scolata dal siero)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
Sugo alle melanzane
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 rametto di timo fresco le foglioline lavate e asciugate
- 5 fili di erba cipollina fresca lavata e asciugata
- 500 g di melanzane a dadini (1-2 cm)
- 20 g di pomodori a dadini (2-3 cm)
- 1 rametto di basilico fresco le foglioline lavate e asciugate + q.b. per decorare
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 562 kcal / 2351 kJ
- Protein
- 21 g
- Tuk
- 35.5 g
- Sacharidy
- 41.4 g
- Vláknina
- 4.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Penne melanzane e menta
50min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Sugo all'ortolana
1hod. 5min
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1hod. 20min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2hod. 5min
Sugo alla puttanesca
45min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1hod. 30min
Sugo al basilico
1hod. 10min
Ragù di funghi
1hod. 10min
Sugo classico
55min