Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Impasto
- 300 g di farina
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno alla ricotta
-
50
g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
nebo 50 g di ricotta salata a pezzi (2-3 cm) - 60 g di mascarpone
- 150 g di ricotta vaccina (ben scolata dal siero)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
Sugo alle melanzane
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 5 fili di erba cipollina fresca, lavata e asciugata
- 500 g di melanzane a dadini (1-2 cm)
- 20 g di pomodori a dadini (2-3 cm)
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate + q.b. per decorare
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 41.4 g
- Tuk
- 35.5 g
- Vláknina
- 4.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 Std.
Fusilli e melanzane
25 Min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 Std. 30 Min
Penne al ragù vegetale, finocchietto selvatico e scaglie di Parmigiano reggiano DOP (di Francesca Romana Barberini)
35min
Trofie al ragù di seitan, melanzane e noci
40min
Sugo all'ortolana
1 godz. 5 min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Pesto di mandorle
10 Min
Strascinati al ragù di carne
2h 40min
Sugo al basilico
1 Std. 10 Min