
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Panna cotta
- unsalted butter for greasing
- 2 gold strength gelatine leaves
- cold water for soaking
- 140 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
- 2 tsp wasabi paste
- 1 tsp sugar
- 2 tsp yuzu juice (see Tips)
- ½ tsp sea salt
Prawns
- 6 cooked prawns (large) peeled and deveined, with tail intact
- 10 sprigs fresh chives finely chopped
- 10 sprigs fresh chervil finely chopped (optional)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- sea salt to season
- fresh ground black pepper to season, plus extra to serve
Yuzu sauce
- 60 g yuzu juice (see Tips)
- ¼ tsp xanthan gum
- 5 red grapes cut into halves, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 456.5 kcal / 1917.5 kJ
- Protein
- 17 g
- Tuk
- 38.2 g
- Sacharidy
- 10.8 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Nasycený tuk
- 19.7 g
- Sodík
- 1036.1 mg
Alternativní recepty
Panna cotta
6hod. 15min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2hod. 30min
Mushroom cappuccino
25min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1hod. 45min
Grand Marnier® soufflé
1hod.
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25hod. 15min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1hod. 10min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1hod. 30min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2hod.
Beetroot and tequila cured salmon
24hod. 20min
Scallops with pea purée
25min