Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Panna cotta
- unsalted butter, for greasing
- 2 gold strength gelatine leaves
- cold water, for soaking
- 140 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
- 2 tsp wasabi paste
- 1 tsp sugar
- 2 tsp yuzu juice (see Tips)
- ½ tsp sea salt
Prawns
- 6 cooked prawns (large) peeled and deveined, with tail intact
- 10 sprigs fresh chives, finely chopped
- 10 sprigs fresh chervil, finely chopped (optional)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- sea salt, to season
- fresh ground black pepper, to season, plus extra to serve
Yuzu sauce
- 60 g yuzu juice (see Tips)
- ¼ tsp xanthan gum
- 5 red grapes, cut into halves, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1917.5 kJ / 456.5 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 10.8 g
- Tuk
- 38.2 g
- Nasycený tuk
- 19.7 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 1036.1 mg
Alternativní recepty
Steamed pistachio cheesecakes with mango
1 Std. 30 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Sun-dried tomato tartare
15min
Spicy Tomatillo Oyster Shooters
15min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Zesty avocado with crab
10 min
Gin and lime pie
3h 10min
Prawn salad with avocado dressing
35min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1h 15min
Pork and chicken terrine
3 Std. 20 Min
Scallops with pea purée
25min
Gougère puffs with salmon mousse
25 Std. 35 Min