Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Panna cotta
- unsalted butter, for greasing
- 2 gold strength gelatine leaves
- cold water, for soaking
- 140 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
- 2 tsp wasabi paste
- 1 tsp sugar
- 2 tsp yuzu juice (see Tips)
- ½ tsp sea salt
Prawns
- 6 cooked prawns (large) peeled and deveined, with tail intact
- 10 sprigs fresh chives, finely chopped
- 10 sprigs fresh chervil, finely chopped (optional)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- sea salt, to season
- fresh ground black pepper, to season, plus extra to serve
Yuzu sauce
- 60 g yuzu juice (see Tips)
- ¼ tsp xanthan gum
- 5 red grapes, cut into halves, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1917.5 kJ / 456.5 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 10.8 g
- Tuk
- 38.2 g
- Nasycený tuk
- 19.7 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 1036.1 mg
Alternativní recepty
Pâtè with Riesling
3h
Grilled scallops with chilli jam
25 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Pear and blue cheese risotto
30 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 Std. 35 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Anise-cured salmon
14 Std. 10 Min
Prawn wontons
2h
Scallops with pea purée
25 min
Perfect steak with sauce Bernaise
35 min