
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů bylinkové směsi, čerstvé (např. petržel, kerblík, nasekaná pažitka atd.), bez natě
- 24 kusů žampiónů cca 800 gramů, zvlášť nohy a klobouky (Ø cca. 5 cm)
- 100 gramů mascarpone
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 400 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 90 kcal / 374 kJ
- Protein
- 7 g
- Tuk
- 7 g
- Sacharidy
- 2 g
- Vláknina
- 2.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Listové těsto plněné špenátem a sýrem
1hod. 15min
Špenátový salát s mandlemi a kuřetem
20min
Jehněčí špízy s omáčkou charmoula a bramborami s rozmarýnem
40min
Kedlubnová polévka s řeřichou
35min
Bylinkové noky, divoké houby, hrášek a omáčka z vyzrálého sýra
1hod.
Chřest s pikantní jahodovou omáčkou
50min
Vejce na páře á la flamenca
25min
Pórkovo - bramborový nákyp
1hod. 30min
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50min
Masové kuličky v kaparové omáčce s bramborami
45min
Alpský sýrový toast
25min
Žampióny plněné listovým špenátem
40min