![Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42d1e1a3-217f-46bf-9757-c193820cbc39/Derivates/98f46d25-9c5a-4221-929e-95c30729e410.jpg)
Kompatibilní verze
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Salsa verde
- 1 garlic clove
- 4 anchovy fillets, drained
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 20 - 30 g radish leaves (reserve the radishes for the salad)
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 tsp Worcestershire sauce
- ½ tsp smoked paprika
- 2 pinches curry powder
- 2 pinches cayenne pepper
- 10 fresh chives, finely chopped
- 1 tbsp baby pickled capers, rinsed and drained
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
Fish and quinoa salad
- 150 g tri-colour quinoa
- 1100 g water, plus extra to soak
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- ½ lemon, cut into 4 slices
- 1 whole white fish (see Tips)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 30 g mixed salad leaves
- 1 Granny Smith apple, cut into matchsticks
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2385.5 kJ / 568 kcal
- Protein
- 57.8 g
- Sacharidy
- 30.1 g
- Tuk
- 22.2 g
- Nasycený tuk
- 3.9 g
- Vláknina
- 7.7 g
- Sodík
- 2066 mg
Alternativní recepty
Emu Stew (Mark Olive)
25 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Sunny gazpacho
25 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40min
Sous-vide asparagus with poached eggs
1h 5min
Fermented beetroot dip
25sa
Fish soup
40min
Pea and mint soup
20min
Sunday lamb roast
1 Std. 55 Min
Irish coffee
15 min
Prawn and saffron arancini
25sa