Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 large raw prawns (250 g), peeled and deveined, reserving heads and shells
- 50 g unsalted butter
- 1 onion, cut into halves
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 sprigs fresh thyme
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra to garnish
- 750 g water
- 50 g dry white wine
- 30 g rice, of choice
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 - 2 pinches cayenne pepper (optional)
- 8 fresh scallops
- 1 fresh skinless, boneless salmon fillet, cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 calamari tubes, cut into rings
- 50 g pouring (whipping) cream
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1346.6 kJ / 321.9 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Sacharidy
- 15.6 g
- Tuk
- 19 g
- Nasycený tuk
- 10.3 g
- Vláknina
- 1.7 g
- Sodík
- 836 mg
Alternativní recepty
Pickled jalapeños (Thermomix® Cutter, TM6)
10 Min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min
Scallops and prawns with XO butter
50 min
Green mussels in wine and garlic sauce
45 min
Middle Eastern planked salmon
1u. 40min
Ukrainian chebureks
1 Std. 35 Min
Peeler Warm Potato Salad
45 min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2u. 20min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Fish soup
40 min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 min
Chicken mole and avocado papaya salsa
25 Std.