Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 large raw prawns (250 g), peeled and deveined, reserving heads and shells
- 50 g unsalted butter
- 1 onion, cut into halves
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 sprigs fresh thyme
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra to garnish
- 750 g water
- 50 g dry white wine
- 30 g rice, of choice
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 - 2 pinches cayenne pepper (optional)
- 8 fresh scallops
- 1 fresh skinless, boneless salmon fillet, cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 calamari tubes, cut into rings
- 50 g pouring (whipping) cream
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1346.6 kJ / 321.9 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Sacharidy
- 15.6 g
- Tuk
- 19 g
- Nasycený tuk
- 10.3 g
- Vláknina
- 1.7 g
- Sodík
- 836 mg
Alternativní recepty
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 godz. 25 min
Pasta alla puttanesca
35min
Neapolitan pizza
1h 30min
Dave Barbaro's spiced pork sausages
40min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
Hainanese chicken with rice
1h 50min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30min
Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon
40min
Porcini mushroom risotto
35min
Summer tomato and gin pasta sauce
35min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20min