Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g masła
- 700 g pora, tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 800 g omułków, świeżych, oczyszczonych, w muszlach (patrz wskazówka)
- 500 g małży sercówek, świeżych, oczyszczonych, w muszlach (patrz wskazówka)
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 3 szczypty pieprzu białego, mielonego
- bagietka, do podania
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1108.8 kJ / 264.8 kcal
- Protein
- 12.2 g
- Sacharidy
- 38.5 g
- Tuk
- 7.3 g
- Nasycený tuk
- 3.7 g
- Vláknina
- 4.2 g
- Sodík
- 748.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50min
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35min
Risotto z parmezanem
40 min
Sos serowy roquefort
20 min
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
50min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10min
Sos berneński
15min
Makaron z krewetkami w pomarańczowym sosie
45 min
Zupa krem z krewetkami
1h
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 Std. 15 Min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min