Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (solo la parte colorata)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso senza semi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di scampi puliti (peso da interi 800 g circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 160 g di pasta secca tipo bavette
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2711 kJ / 648 kcal
- Protein
- 27.3 g
- Sacharidy
- 64.9 g
- Tuk
- 32.9 g
- Vláknina
- 3.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Calamarata cozze e vongole su vellutata di piselli
2j 30 menit
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 menit
Linguine con salsa di melagrana e gamberoni
1j
Vongole e cozze alla marinara
3sa
Paccheri zucca e gamberoni
50 menit
Linguine ai gamberoni
30 min
Pepata di cozze
55 Min
Bavette con scampi all'arancia
15min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 menit
Cavatelli ai frutti di mare
1j
Pasta risottata alle vongole
1j