
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 whole squid (approx. 250 g and 25 cm long each), cleaned and gutted, all edible parts reserved (see tip)
- 20 g stale bread torn in pieces
- 5 g fresh parsley leaves
- 10 g dry white wine
- 2 pinches ground white pepper
- 2 Tbsp olive oil
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice freshly squeezed (see tip)
nebo 1 tsp ascorbic acid powder - 30 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 75 g double cream
- 2 pinches saffron threads plus extra for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 211 kcal / 881 kJ
- Protein
- 10 g
- Tuk
- 16 g
- Sacharidy
- 5 g
- Vláknina
- 0.2 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Sodík
- 169 mg
Alternativní recepty
Spinach and Broccoli Terrine
4h 40min
Steamed Sprouts and Cauliflower
20min
Sautéing 7 oz Zucchini
20min
Duck and Pork Terrine
52h
Socca with Tuna, Olives and Capers
1h 5min
Fish and Herb Parcel
35min
Monkfish and prawn soup
1h
Rabbit Stew with Sweet Potato Purée
1h
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min