Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 - 350 gramů rýže basmati
- 15 gramů čerstvé bazalky, jen lístky
- 5 gramů čerstvé petržele
-
50
gramů parmazánu, na kousky
nebo 50 gramů pecorina, na kousky - 50 gramů sušených rajčat, v oleji, scezených
- 150 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů olivového oleje
- 400 gramů mletého hovězího masa, na kousky
- 150 gramů suchého bílého vína
- 150 gramů rajčatové passaty
- 1 čajová lžička soli, plus navíc na přípravu rýže
- ¼ čajové lžičky čerstvě umletého pepře
- ½ - 1 čajová lžička sušeného oregana
- voda, na přípravu rýže, plus navíc na pokapání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1826.2 kJ / 436.2 kcal
- Protein
- 23 g
- Sacharidy
- 51.8 g
- Tuk
- 14.3 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 717.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
1h
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30min
Zapečená vepřová panenka s brokolicí a těstovinami
1h 15min
Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
1h
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45 Min
Masové kuličky s pikantním sýrem a bramborami
1h
Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou
30min
Boloňské ragú
1h 15min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1h
Kuře s batáty a červenými fazolemi
45 Min
Marocká kuřecí stehna
1h 40min
Rychlé makaróny z trouby
1h 10min