Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů olivového oleje
- 15 gramů hladké mouky
- 100 gramů cibule, na kousky
- 200 gramů mrkve, na kousky
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu, plus na ozdobu
- 500 gramů brambor, neoloupaných, na kostky (3 cm)
- 150 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička kuřecí dochucovací pasty
nebo 1 kuřecí bujón (pro 0,5l vody), rozdrobený - ½ - 1 čajová lžička soli, podle chuti
- 2 - 3 špetky čerstvě umletého pepře, podle chuti
- 800 gramů kuřecích prsou, bez kůže, na kostky (4 cm)
- 100 gramů smetany, min. 30 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1419 kJ / 340 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 2.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sladkokyselé kuře s rýží
40 min
Kuře s mrkví, paprikou a krémovou hořčicovou omáčkou
1h 10min
Kuře s těstovinami orzo a pestem
30 min
Dušené kuřecí paličky v bylinkovém másle s bramborami
55 Min
Rybí špízy s bramborami a paprikovou omáčkou
1h
Šašlik s rajčatovou salsou
35min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45 min
Medovo-hořčicová zapečená kuřecí prsa s česnekovo-květákovým pyré
50min
Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou
50min
Drůbeží guláš s knedlíkem
40 min
Zelný hrnec s vepřovým masem
50min
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35min