Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů olivového oleje
- 15 gramů hladké mouky
- 100 gramů cibule, na kousky
- 200 gramů mrkve, na kousky
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu, plus na ozdobu
- 500 gramů brambor, neoloupaných, na kostky (3 cm)
- 150 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička kuřecí dochucovací pasty
nebo 1 kuřecí bujón (pro 0,5l vody), rozdrobený - ½ - 1 čajová lžička soli, podle chuti
- 2 - 3 špetky čerstvě umletého pepře, podle chuti
- 800 gramů kuřecích prsou, bez kůže, na kostky (4 cm)
- 100 gramů smetany, min. 30 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1419 kJ / 340 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 2.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí Stroganoff
35 Min
Kuře s mrkví, paprikou a krémovou hořčicovou omáčkou
1h 10min
Kukuřičná polévka s kuřecím masem
35 Min
Bramborový guláš
1h 10min
Kuřecí ragú
50 Min
Krůtí prsa à la španělský ptáček
25 Min
Kuřecí frikasé se zeleninovou směsí
45 Min
Kuřecí kousky s mandlemi a rýží
50 Min
Novoroční bramborový guláš
1h 5min
Kuřecí nudlová polévka se sýrovými knedlíčky
1h
Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou
50 Min
Drůbeží guláš s knedlíkem
40 min