Kuře v krémové hořčičné omáčce
TM5 TM6

Kuře v krémové hořčičné omáčce

4.3 (80 hodnocení)

Suroviny

  • 30 gramů olivového oleje
  • 15 gramů hladké mouky
  • 100 gramů cibule, na kousky
  • 200 gramů mrkve, na kousky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu, plus na ozdobu
  • 500 gramů brambor, neoloupaných, na kostky (3 cm)
  • 150 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička kuřecí dochucovací pasty
    nebo 1 kuřecí bujón (pro 0,5l vody), rozdrobený
  • ½ - 1 čajová lžička soli, podle chuti
  • 2 - 3 špetky čerstvě umletého pepře, podle chuti
  • 800 gramů kuřecích prsou, bez kůže, na kostky (4 cm)
  • 100 gramů smetany, min. 30 % tuku

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1419 kJ / 340 kcal
Protein
35 g
Sacharidy
20 g
Tuk
12 g
Vláknina
2.7 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty