Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 560 g water, lukewarm
- ½ tsp saffron threads
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 80 g dry sherry
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste, plus extra to serve
- 200 g raw prawns, shelled and cleaned
- ½ lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 2 - 3 tsp butter (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2620.4 kJ / 626.3 kcal
- Protein
- 20.5 g
- Sacharidy
- 81.6 g
- Tuk
- 18.8 g
- Nasycený tuk
- 4.7 g
- Vláknina
- 3.8 g
- Sodík
- 647.1 mg
Alternativní recepty
Balsamic salmon and zucchini noodles (Thermomix® Spiralizer, TM6)
35 Min
Salmon and fennel risotto
30min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1 Std.
Seafood con arroz
45 min
Asparagus risotto
40min
Mushroom risotto
30min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Crab linguine
30min
Fish fillets with fresh corn polenta
1h 5min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
White fish and lemon risotto
30min