Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 560 g water, lukewarm
- ½ tsp saffron threads
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 80 g dry sherry
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste, plus extra to serve
- 200 g raw prawns, shelled and cleaned
- ½ lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 2 - 3 tsp butter (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2620.4 kJ / 626.3 kcal
- Protein
- 20.5 g
- Sacharidy
- 81.6 g
- Tuk
- 18.8 g
- Nasycený tuk
- 4.7 g
- Vláknina
- 3.8 g
- Sodík
- 647.1 mg
Alternativní recepty
Asparagus risotto
40 Min
Béarnaise sauce
10min
Mushroom risotto
30min
Seafood con arroz
45 Min
Veal involtini
35 Min
Rosemary and bacon stuffed onions
1h 50 min
Salmon and fennel risotto
30min
Champagne poached chicken terrine
1sa 30 dk
Pear and blue cheese risotto
30min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Risotto with zucchini and prawns
1sa 15 dk
White fish and lemon risotto
30min