Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Beetroot hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 1 tbsp tahini
- ½ - 1 raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin (optional)
- 1 tbsp water
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 406.6 kJ / 96.8 kcal
- Protein
- 4.3 g
- Sacharidy
- 8.8 g
- Tuk
- 4 g
- Nasycený tuk
- 0.5 g
- Vláknina
- 3.6 g
- Sodík
- 180.2 mg
Alternativní recepty
Black bean enchiladas
1 Std. 20 Min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Vegetarian chilli
35 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Green goddess pizza
1h 30min
Mixed mushroom burgers
50 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 Std. 20 Min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Hearty lentil chilli
50 min
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min
Hommus dip
5 Min
Hommus
15 Min