Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 celery stalk, cut into pieces
- ½ red capsicum, deseeded and cut into halves
- ½ green capsicum, deseeded and cut into halves
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g olive oil
- 200 g chorizo, cut into slices (5 mm)
- ¼ - ½ tsp cayenne pepper
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 200 g quinoa
- 450 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g raw prawns, peeled and deveined
- 1 sweet corn cob, kernels only (approx. 130 g)
- fresh parsley, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2401.5 kJ / 571.8 kcal
- Protein
- 40.5 g
- Sacharidy
- 44.7 g
- Tuk
- 23.5 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Vláknina
- 11.5 g
- Sodík
- 1179.4 mg
Alternativní recepty
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Harissa lamb with green couscous
40min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30min
Pork and lentils with onion and radish pickle
40min
Moroccan harira soup with chicken
55 Min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45 min
Moroccan chicken with couscous
1hod. 5min
Goan prawn curry
25min
Moroccan chicken with couscous
45 min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min
Coconut fish curry
1h 10min