Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g dried black-eyed beans (see Tips)
- boiling water, for soaking
- 1 brown onion, cut into halves
- 20 g oil
- 250 g chorizo, cut into slices (1 cm)
- 5 potatoes (approx. 350 g), cut into cubes (3-4 cm)
- 400 g canned crushed tomatoes
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 300 g water
- 300 g cabbage, shredded
- 1 lime, juice only
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- crusty bread, to serve (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2325.3 kJ / 553.6 kcal
- Protein
- 28.4 g
- Sacharidy
- 56.4 g
- Tuk
- 20.9 g
- Nasycený tuk
- 6.1 g
- Vláknina
- 12.5 g
- Sodík
- 1542.8 mg
Alternativní recepty
Lentil hotpot
12h 45min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 min
Lamb with pumpkin and lentils
50 min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50 min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Bubble and squeak soup
35 min
Savoury stuffed pumpkin
1 Std. 25 Min
Beef cobbler with polenta dumplings
1h 30min
Tex-mex vegetable stew
1 Std. 15 Min
Spanish green lentil and chorizo soup
12h 45min
Southern-style pork and bean casserole
40 min
Risotto verde
45 min