Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 20 g olive oil
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp dried marjoram
- 1 tsp sumac
- 40 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 150 - 180 g fennel bulb, trimmed and cut into thin slices (approx. 5 mm), retain 2 fronds for garnishing
- 1 tsp white sugar
- 2 - 3 tsp Vegetable stock paste, to taste (see Tips)
- ground black pepper, to season
- 4 firm white fish fillets, cut into pieces (4 cm - see Tips)
- salt, to season
- olive oil, for drizzling
- 200 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 100 g feta cheese, cut into pieces (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1784.7 kJ / 424.9 kcal
- Protein
- 50.8 g
- Sacharidy
- 9.5 g
- Tuk
- 19.4 g
- Nasycený tuk
- 6.1 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 1351.9 mg
Alternativní recepty
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Prawn saganaki with feta
35min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40min
Lamb with pumpkin and lentils
50 min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1 Std. 5 Min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Salmon, asparagus and potato salad
40min
Miso salmon broth
40min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min