Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 20 g olive oil
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp dried marjoram
- 1 tsp sumac
- 40 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 150 - 180 g fennel bulb, trimmed and cut into thin slices (approx. 5 mm), retain 2 fronds for garnishing
- 1 tsp white sugar
- 2 - 3 tsp Vegetable stock paste, to taste (see Tips)
- ground black pepper, to season
- 4 firm white fish fillets, cut into pieces (4 cm - see Tips)
- salt, to season
- olive oil, for drizzling
- 200 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 100 g feta cheese, cut into pieces (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1784.7 kJ / 424.9 kcal
- Protein
- 50.8 g
- Sacharidy
- 9.5 g
- Tuk
- 19.4 g
- Nasycený tuk
- 6.1 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 1351.9 mg
Alternativní recepty
Tuna nicoise salad (gut health)
1h 15 min
Salmon, asparagus and potato salad
40 Min
Turmeric fish
30 Min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30 Min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 Min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 Min
Chorizo and prawns a la Sidra
25min
Fish with ginger lime sauce
35min
Prawn saganaki with feta
35min
Salmon kabsa
40 Min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35min