Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 20 g olive oil
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp dried marjoram
- 1 tsp sumac
- 40 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 150 - 180 g fennel bulb, trimmed and cut into thin slices (approx. 5 mm), retain 2 fronds for garnishing
- 1 tsp white sugar
- 2 - 3 tsp Vegetable stock paste, to taste (see Tips)
- ground black pepper, to season
- 4 firm white fish fillets, cut into pieces (4 cm - see Tips)
- salt, to season
- olive oil, for drizzling
- 200 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 100 g feta cheese, cut into pieces (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1784.7 kJ / 424.9 kcal
- Protein
- 50.8 g
- Sacharidy
- 9.5 g
- Tuk
- 19.4 g
- Nasycený tuk
- 6.1 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 1351.9 mg
Alternativní recepty
Salmon and fennel risotto
30 min
Fish with ginger lime sauce
35min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45 min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 min
Superfood salmon salad
1h 5 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Salmon en croute
50min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min
Coconut fish curry
1h 10min