![Moroccan prawns with preserved lemon couscous Moroccan prawns with preserved lemon couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26882C02-D859-43E0-9C46-254881544E61/Derivates/83461653-238C-4665-847C-0F64F92D3683.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Protein
- 39.1 g
- Sacharidy
- 55.3 g
- Tuk
- 16.9 g
- Nasycený tuk
- 2.7 g
- Vláknina
- 8.5 g
- Sodík
- 2085.5 mg
Alternativní recepty
White bean purée and anchovy on crostini
45 Min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 Min
Salmon kabsa
40 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 20 Min
Russian beetroot salad
1 godz. 10 min
Open fish burgers
1 Std.
Pea shakshuka with bacon dust
55 min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1 Std.
Mediterranean salmon and couscous parcels
25 min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 min