Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Protein
- 39.1 g
- Sacharidy
- 55.3 g
- Tuk
- 16.9 g
- Nasycený tuk
- 2.7 g
- Vláknina
- 8.5 g
- Sodík
- 2085.5 mg
Alternativní recepty
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 Min
Jambalaya
35 Min
Warm wasabi potato salad
30 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Moroccan chicken with couscous
1 Std. 5 Min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Moroccan harira soup with chicken
55 Min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 Min
Seared tuna on chilli bean mash
35 Min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min