Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mezcla de especias Berbere
- 2 cditas de semillas de cilantro
- ½ cdita de canela en polvo
- 4 - 5 pimientas gordas
- 1 ½ cdita de semillas de fenogreco
- 8 clavos de olor
- 1 ½ cdita de jengibre en polvo
- 5 g de pimienta de cayena molida
- 1 cdita de cardamomo en polvo
- 1 cdita de comino en polvo
- 1 cdita de ajo en polvo
- 10 g de paprika dulce
- 5 g de paprika, ahumada y molida
- 1 cdita de cúrcuma en polvo
- ½ cdita de nuez moscada en polvo
Guiso de lentejas (Misir wat)
- 100 g de cebolla blanca, en mitades
- 60 g de echalot, pelado, en mitades
- 2 dientes de ajo, pelados
-
150
g de jitomate cherry, en mitades
nebo 150 g jitomate, en mitades - 50 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 250 g de lentejas rojas, secas (ver tip)
- 500 g de agua
- 1 - 1 ½ cdita de concentrado de caldo de verduras en polvo
- 1 hoja de laurel seca
- 15 g de puré de jitomate
- ½ cdita de azúcar
- 1 cdita de sal
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 1608.8 kJ / 384.5 kcal
- Protein
- 18.3 g
- Sacharidy
- 55.5 g
- Tuk
- 12.5 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 12 g
- Sodík
- 404 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lentejas estofadas
9h
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 Min
Bowl con falafel de lentejas y granada
2 Std. 35 Min
Guisado de carne etíope (Zighinì)
50min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40min
Ensalada tibia de frijoles
25min
Estofado picoso de berenjena
30min
Curry de lentejas (dahl)
30min
Estofado Africano occidental de maní
50min
Mezze (dip de berenjena)
25min
Coliflor tikka masala
30min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min