Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Hollandaise sauce
- 15 g water
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- 225 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 egg yolks
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Salmon, asparagus and rice
- 30 g fresh coriander or flat-leaf parsley, leaves only
- 1 lemon, zested, no white pith, plus 1 tbsp of lemon juice
- 285 g jasmine rice
- 1000 g water
- 1 tsp onion powder
- ½ tsp garlic powder
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 340 g asparagus or broccoli florets, trimmed
- 450 g fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 3 cm thick)
- ground black pepper, to season
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3778 kJ / 903 kcal
- Protein
- 33 g
- Sacharidy
- 62 g
- Tuk
- 58 g
- Nasycený tuk
- 32 g
- Vláknina
- 1 g
- Sodík
- 672 mg
Alternativní recepty
Simple steamed salmon
30min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35min
Seared steak and rocket salad
20min
Mashed potatoes for two (peeler)
30min
Portuguese green eggs
50min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35min