Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 15 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 2 eggplants (approx. 1000 g)
- ½ lemon, zested and juiced
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 50 g plain yoghurt
- 25 g tahini
- 1 pinch sea salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 920 g
- Kalorie
- 2508.1 kJ / 599.5 kcal
- Protein
- 17.5 g
- Sacharidy
- 76.1 g
- Tuk
- 32.3 g
- Nasycený tuk
- 5.2 g
- Vláknina
- 36.1 g
- Sodík
- 192.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50min
Baba ghanoush
1 godz.
Muhamara dip
30 min
Salsa verde
5min
Kvass fermented beetroot salad
168 Std. 15 Min
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
13 godz.
Falafel
25h 30min
Pistachio cream
15 min
Mushroom pâté
1h 15min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1 Std. 45 Min
Traditional hommus
25h 5 min
Grilled eggplant dip
2 Std.