Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Almôndegas
-
150
g queijo cheddar cortado em pedaços
nebo 150 g queijo flamengo cortado em pedaços - 500 g água
- 300 g couve-flor, só os floretes (3-4 cm aprox.)
- 60 g cebola
- 6 pés de salsa, só as folhas
- 100 g pão ralado, mais q.b. p/ panar
- 1 ovo
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta preta
- Óleo q.b. p/ fritar
Molho
- 1 malagueta vermelha
- 20 g talo de aipo
- 60 g cebola
- 100 g bacon em cubos
- 30 g azeite
- 400 g polpa de tomate
- 1 folha de louro
- 1 - 2 pitadas de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- 200 g salsichas de frango cozinhadas cortadas em fatias (1,5 cm aprox.)
- Salsa, só as folhas, q.b. p/ guarnecer
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2594.2 kJ / 620 kcal
- Protein
- 26.5 g
- Sacharidy
- 34.5 g
- Tuk
- 43.1 g
- Nasycený tuk
- 15.4 g
- Vláknina
- 5.4 g
- Sodík
- 1858.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Feijoada vegetariana
1h 20min
Rolo vegetariano
1h 50min
Medalhões vegetarianos
1 Std. 10 Min
Caril Massaman de beringela vegan
50 min
Piza de arroz preto com creme de curgete, camarão salteado e requeijão
3h 40min
Noodles de spirulina com ratatouille
1h 45min
Hambúrgueres de quinoa e ketchup de tomate-cereja amarelo
2h
Tikka masala de couve-flor
30 min
Pastéis de soja
20 min
Almôndegas de cogumelos shitake com molho de miso e tahini
1h 20min
Massa com molho de legumes e queijo
1h
Massa à italiana com pesto e tomate-cereja confitado (vegetariana)
30 min