![Coliflor tikka masala Coliflor tikka masala](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b0b0bafa-f468-4cef-9f03-e7242ddb26e1/Derivates/687bfd41-2860-439d-92ef-feabae1f86a6.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Garam masala
- 2 cdas de pimienta negra entera
- 2 cdas de semillas de cilantro
- 1 cda de semillas de comino
- 1 cdita de clavo de olor, molido
- 1 cda de chile en polvo
- 1 cda de cúrcuma en polvo
- 1 hoja de laurel seca
- ½ cda de cardamomo en polvo
- 1 cdita de jengibre en polvo
- 1 cdita de canela en polvo
- ⅓ cdita de nuez moscada en polvo
Tikka masala
- 150 g de cebolla blanca, en mitades
-
60
g de ghee, mantequilla clarificada, en trozos
nebo 60 g de mantequilla sin sal, en trozos - 800 g de jitomate triturado
- 1 ½ - 2 cditas concentrado de caldo de verduras en polvo
-
1
cda de azúcar morena
nebo 1 cda de azúcar - ⅓ cdita de sal
- 450 - 500 g de coliflor, en trozos (3cm)
- 350 g de garbanzo blanco cocido, escurrido
- 100 g de crema (min 30% de grasa)
- 50 - 80 g de yogur natural
- crema, 30% de grasa mín, para rociar
- hojas de cilantro, para decorar
- Nutriční hodnoty
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2018.9 kJ / 482.5 kcal
- Protein
- 13.9 g
- Sacharidy
- 51.1 g
- Tuk
- 29.3 g
- Nasycený tuk
- 15.9 g
- Vláknina
- 15.8 g
- Sodík
- 990.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Berenjena vegana al curry de Massaman
50 min
Ñoquis de coliflor con salsa de kiwi
45 Min
Estofado picoso de berenjena
30 Min
Curry verde thai vegetariano y arroz al horno con lemon grass TM6
1 Std. 20 Min
Ramen de curry rojo con pollo
35 min
Estofado Africano occidental de maní
50 min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 godz. 40 min
Garam masala
5min
Babaganush
2 Std.
Curry vegano de berenjenas
50 min
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 min
Pollo tika masala
6 Std. 40 Min