Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Aroma
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di burro a pezzi
- 15 g di liquore all'amaretto
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 60 g di uvetta sultanina
- 130 g acqua calda (non bollente)
- 120 g di scorza di arancia candita, a cubetti
Poolish
- 15 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di miele
- 60 g di farina manitoba (vedere consigli)
Primo impasto
- 100 g di farina manitoba
- 20 g di zucchero
- 1 tuorlo
- 1 uovo medio
- 20 g di burro morbido, a pezzetti
Secondo impasto
- 100 g di farina manitoba
- 1 pizzico di sale
- 60 g di zucchero
- 55 g di burro morbido, a pezzetti
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Glassa di copertura
- 35 g di mandorle pelate
- 65 g di zucchero
- 1 albume (35 g circa)
Terminare la preparazione
- 30 g di granella di zucchero
- 30 g di mandorle con le pelle
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1242.8 kJ / 297 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 44.2 g
- Tuk
- 12.1 g
- Nasycený tuk
- 5.1 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 80.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cornetti sfogliati (TM6)
9u.
Panettone gastronomico natalizio
7h
La colomba perfetta
7h
Colomba (senza lattosio)
7 Std. 30 Min
Colomba classica
6 Std. 45 Min
Ghirlanda dolce di Natale
4h 30min
Pane contadino
19h
Cornetti brioche
6 Std. 30 Min
Panettone
6 Std. 30 Min
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Pandoro TM6
15h 15min
Panettone TM6
10 Std. 30 Min