Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Aroma
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di burro a pezzi
- 15 g di liquore all'amaretto
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 60 g di uvetta sultanina
- 130 g acqua calda (non bollente)
- 120 g di scorza di arancia candita, a cubetti
Poolish
- 15 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di miele
- 60 g di farina manitoba (vedere consigli)
Primo impasto
- 100 g di farina manitoba
- 20 g di zucchero
- 1 tuorlo
- 1 uovo medio
- 20 g di burro morbido, a pezzetti
Secondo impasto
- 100 g di farina manitoba
- 1 pizzico di sale
- 60 g di zucchero
- 55 g di burro morbido, a pezzetti
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Glassa di copertura
- 35 g di mandorle pelate
- 65 g di zucchero
- 1 albume (35 g circa)
Terminare la preparazione
- 30 g di granella di zucchero
- 30 g di mandorle con le pelle
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1242.8 kJ / 297 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 44.2 g
- Tuk
- 12.1 g
- Nasycený tuk
- 5.1 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 80.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pesche dolci
2 Std.
Gnocchi di patate (TM6)
1h 30 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20 min
Panettone
6 Std. 30 Min
La colomba perfetta
7h
Panettone TM6
10h 30min
Colomba (senza lattosio)
7u. 30min
Torta marmorizzata al Varoma
2 Std.
Colomba classica
6h 45min
Confettura alle albicocche (Bimby Friend)
40 Min
Pandoro TM6
15h 15min
Torta mimosa
1 godz. 5 min