Věnec z listového těsta s pečenou zeleninou
TM6 TM5 TM31

Věnec z listového těsta s pečenou zeleninou

5.0 (1 hodnocení)

Suroviny

Pečená zelenina

  • 80 gramů fenyklu, na 1cm klínky
  • 70 gramů červené cibule, na 1cm klínky
  • 100 gramů červené papriky, na 2cm kostky
  • 100 gramů květáku, na malé růžičky
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje, plus navíc na vymazání

Pesto

  • 20 gramů parmazánu
  • 10 gramů piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • 30 gramů lístků bazalky
  • 20 gramů extra panenského olivového oleje
  • ¼ čajové lžičky soli

Listové těsto

  • 200 gramů másla, nakrájeného na kostičky (1–2 cm) a poté lehce zmrazeného
  • 200 gramů hladké mouky
  • 90 gramů studené vody
  • ½ čajové lžičky soli
  • 150 gramů kozího sýra, na 8 stejně velkých kousků
    nebo 150 gramů camembertu, na 8 stejně velkých kousků
  • 1 žloutek, rozšlehaný
  • 200 gramů cherry rajčat, na větvičce
  • 10 lístků bazalky (volitelně)

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1737.1 kJ / 415.2 kcal
Protein
8.6 g
Sacharidy
23.6 g
Tuk
32.4 g
Nasycený tuk
17.2 g
Vláknina
2.1 g
Sodík
645.2 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty