Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bramborovo-brokolicové pyré
- 700 gramů moučných brambor, oloupaných, na kousky
- 400 gramů brokolicových růžiček
- 280 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 20 gramů másla, plus navíc na vymazání
- 3 špetky mletého muškátového květu
- 100 gramů mléka
- 1 čajová lžička hořčice
Pangasius s křenem a hořčičnou krustou
- 30 gramů strouhaného křenu, konzervovaného
- 30 gramů dijonské hořčice
- 1 rohlík, na kousky
- 80 gramů másla, na kousky
- 5 gramů citrónové šťávy
- 6 snítek čerstvého tymiánu, jen lístky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- ½ čajové lžičky cukru
- 600 gramů filetů z pangase
- sůl, podle chuti
- mletý černý pepř, podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2246 kJ / 535 kcal
- Protein
- 31 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 27 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapečené brambory s lososem a koprem
1 Std.
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1 Std. 30 Min
Těstoviny s cuketovou omáčkou a tygřími krevetami s citrónem
30min
Malajské kokosové kuře
10 Std.
Pstruh s celerovým pyré a omáčkou z potočnice
1 Std. 30 Min
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40min
Cuketové lasagne s mletým masem
50 Min
Těstoviny v rajčatovo-bylinkové omáčce s masovými kuličkami
1 Std. 10 Min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min
Plněná vepřová panenka s brambůrkami na páře
55min
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40min
Těstoviny orzo s lososem a špenátem
40min