Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 šalotka, napůl
- 500 gramů dýně hokkaidó, na kousky (3 cm)
- 200 gramů jablek, na kousky (3 cm)
- 100 gramů mrkve, na kousky (2 cm)
- 40 gramů másla, na kousky
- 150 gramů suchého bílého vína
- 450 gramů vody
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 1 ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 200 gramů vařených, oloupaných kaštanů, vakuově balených, napůl
- 20 gramů citrónové šťávy
- dýňový olej, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1027 kJ / 245 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 5.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polévka z máslové dýně s kokosovým mlékem
30 Min
Rychlá kari polévka s kuřetem, růžičkovou kapustou a bulkami
45 Min
Kaštanová krémová polévka
1 godz. 10 min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50 Min
Dýňový krém s kari
35 Min
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1 Std.
Dýňová polévka
45 Min
Dýňová polévka se smetanou
40 Min
Mrkvová kari krémová polévka (raw)
10 Min
Tomatová polévka s bazalkovým pestem
45 Min
Dýňovo-rajčatová polévka s kokosovým mlékem
35 Min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35 Min