Meatballs Tikka Masala

Meatballs Tikka Masala

4.8 745 hodnocení
Příprava 25min.
Celkový 50min.
4 Portionen

Suroviny

Fleischbällchen
  • Koriander abgezupft
    ½ Bund
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rinderhackfleisch grob zerzupft
    400 g
  • Paniermehl
    30 g
  • Sambal Oelek
    1 - 2 TL
  • Ei
    1
  • Salz
    ¾ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    ½ TL
  • Tomatenmark
    20 g
  • Senf
    1 ½ TL
Tikka Masala und Fertigstellung
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • rote Chilischote, frisch nach Wunsch entkernt, in Ringen
    1
  • Salz
    1 TL
  • Butter
    50 g
    50 g Ghee
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Kurkuma
    ½ TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ¾ TL
  • Koriander, gemahlen
    ¾ TL
  • Garam Masala
    ¾ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • brauner Zucker
    10 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • passierte Tomaten
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Basmati-Reis
    200 g
  • Wasser zum Kochen
  • Sahne
    100 g
  • Mandeln, gemahlen
    30 g
  • Frühlingszwiebeln (volitelně) in dünnen Ringen, zum Servieren
    3

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 Portion

Sodík 1271 mg
Protein 30 g
Kalorie 3433 kJ / 820 kcal
Tuk 46 g
Vláknina 7.3 g
Nasycený tuk 21 g
Sacharidy 75 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...