![Jehněčí kotlety sous-vide s hráškovo-bramborovým pyré Jehněčí kotlety sous-vide s hráškovo-bramborovým pyré](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a18da53e6126627f19d5c33a8b7093ec/Derivates/25ada5572ab01134dfae3d1f38199131b2199278.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 jalovcových kuliček
- 1 čajová lžička kuliček barevného pepře
- 2 stroužky česneku (1 stroužek do marinády, 1 stroužek na restování)
- 1 snítka čerstvé máty, jen lístky
- 4 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
- 75 gramů olivového oleje
- 500 gramů jehněčích kotlet (4 jehněčí kotlety)
- ½ čajové lžičky soli
- 1400 - 1500 gramů vody (přibližně)
- 30 gramů citrónové šťávy
- 3 polévkové lžíce ghí
- 1 polévková lžíce másla, vychlazeného
Hráškovo-bramborové pyré
- 75 gramů másla
- 150 gramů plnotučného mléka
- 150 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku
- 500 gramů vody
- 300 gramů brambor varného typu C, oloupaných, na kostky (2–3 cm)
-
300
gramů zeleného hrášku, čerstvého
nebo 300 gramů mraženého zeleného hrášku - ¼ čajové lžičky soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2869 kJ / 685.7 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Sacharidy
- 32.2 g
- Tuk
- 59.9 g
- Nasycený tuk
- 28.1 g
- Vláknina
- 7.1 g
- Sodík
- 209.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dračí krev
20 Min
Žebírka s kávovou omáčkou
40 Min
Korejský bramborový salát s nakládanou zeleninou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
25u. 5min
Brynzové halušky
55 min
Vepřová panenka sous-vide s houbovou omáčkou
1 Std. 50 Min
Salát s chřestem a jahodami
1 Std. 35 Min
Citrónová očka
1 Std. 50 Min
Okurkové pickles
Žádné hodnocení
Kuřecí stew s kroupami
50 分钟
Soljanka z DDR
1 Std. 30 Min
Tropická kuřecí stehna s havajským toastem (Huli Huli Style)
3h 40 min
Valašská kyselica
45 Min