Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 25 g fresh parsley, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 80 g celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 25 g olive oil
- 200 g dry white wine
- 400 g risotto rice (e.g. Arborio, carnaroli)
- 250 g tinned chopped tomatoes
- 600 g liquid vegetable stock, hot
- 1 dried bay leaf
- 1 pinch saffron
- 1 pinch ground cayenne pepper (optional)
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 500 g frozen mixed seafood, (e.g. prawns, clams, mussels, squid), defrosted
- 70 g unsalted butter, diced (1 cm)
- ½ lemon, freshly squeezed juice only
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1982.8 kJ / 473.9 kcal
- Protein
- 16.7 g
- Sacharidy
- 60.6 g
- Tuk
- 15.3 g
- Nasycený tuk
- 7.5 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 296.1 mg
Alternativní recepty
Mushroom Risotto
30 min
Seafood Risotto with Chorizo
1 godz. 5 min
Salmon and Fennel Risotto
25min
Rice with Duck
1 godz. 5 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Prawn and Chorizo Paella
45min
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1h 40 min
Marathon Fettucine with Charred Tomatoes and Prawns
50min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 min
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min