Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 25 g fresh parsley, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 80 g celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 25 g olive oil
- 200 g dry white wine
- 400 g risotto rice (e.g. Arborio, carnaroli)
- 250 g tinned chopped tomatoes
- 600 g liquid vegetable stock, hot
- 1 dried bay leaf
- 1 pinch saffron
- 1 pinch ground cayenne pepper (optional)
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 500 g frozen mixed seafood, (e.g. prawns, clams, mussels, squid), defrosted
- 70 g unsalted butter, diced (1 cm)
- ½ lemon, freshly squeezed juice only
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1982.8 kJ / 473.9 kcal
- Protein
- 16.7 g
- Sacharidy
- 60.6 g
- Tuk
- 15.3 g
- Nasycený tuk
- 7.5 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 296.1 mg
Alternativní recepty
Mushroom Risotto
30 Min
Seafood Risotto with Chorizo
1 godz. 5 min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 Min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35 Min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 Min
Salmon and Fennel Risotto
25 Min
Crab & Prawn Linguine
25 Min
Mushroom and Spinach Risotto
55 Min
Pasta with Spicy Prawns and Ginger
25 Min
Seafood Rice
1h 15min
Mixed Seafood Risotto
40 Min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 Min