Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 25 g fresh parsley, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 80 g celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 25 g olive oil
- 200 g dry white wine
- 400 g risotto rice (e.g. Arborio, carnaroli)
- 250 g tinned chopped tomatoes
- 600 g liquid vegetable stock, hot
- 1 dried bay leaf
- 1 pinch saffron
- 1 pinch ground cayenne pepper (optional)
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 500 g frozen mixed seafood, (e.g. prawns, clams, mussels, squid), defrosted
- 70 g unsalted butter, diced (1 cm)
- ½ lemon, freshly squeezed juice only
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1982.8 kJ / 473.9 kcal
- Protein
- 16.7 g
- Sacharidy
- 60.6 g
- Tuk
- 15.3 g
- Nasycený tuk
- 7.5 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 296.1 mg
Alternativní recepty
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Mushroom Risotto
30 min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min
Prawn Saganaki with Feta
35 min
Prawn Saganaki
35 min
Pasta Amatriciana
30 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 Std. 40 Min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5 min
Prawn and Chorizo Paella
45 min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min
Fish Stew
45 min