Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g d'eau
- 700 - 800 g de pomme de terre, non épluchée
- 150 g d'andouille, coupée en lamelles fines
- 80 g d'oignon jaune, coupé en deux
- 20 g de beurre doux
- 100 g de lait entier
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 2 pommes Golden, coupées en lamelles
- ½ camembert, avec la croûte et coupé en tranches (125 g env.)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2079 kJ / 495 kcal
- Protein
- 19.3 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 27.8 g
- Vláknina
- 5.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1 Std.
Croque-cake
50 Min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1 Std. 25 Min
Pizza aux pommes de terre
1 Std. 30 Min
Pâtes en dôme de jambon
1 Std. 30 Min
Pâtes à la stracciatella et aux lardons
1 Std. 5 Min
Gratin de pain au reblochon
35 Min
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45 Min
Gratin de pommes de terre, céleri et chorizo
1 Std. 35 Min
Gratin de comté façon pudding
45 Min
Tartiflette aux courgettes
55 Min
Quiche auvergnate
1 Std. 20 Min