Kompatibilní verze
Salát z nových brambor, chřestu a vajec s koprovým pestem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Loupání brambor
- 600 gramů nových brambor, velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
- 600 gramů vody
Koprové pesto
- 50 gramů červené cibule, napůl
- 60 gramů parmazánu, na kousky (2 cm)
- 50 gramů piniových oříšků
- 60 gramů extra panenského olivového oleje
- 25 - 30 gramů čerstvého kopru
- 20 gramů kaparů, nakládaných
- 10 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 150 gramů řeckého jogurtu
- ¼ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
Salát z nových brambor a chřestu a vajec
- 5 vajec
- 1300 gramů vody
- 400 gramů zeleného chřestu, bez dřevnatých konců, nakrájených napůl nebo na třetiny
- 150 gramů salátové okurky, na plátky (2 mm)
- piniové oříšky, orestované, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2209.2 kJ / 528 kcal
- Protein
- 22.9 g
- Sacharidy
- 39.1 g
- Tuk
- 32.8 g
- Nasycený tuk
- 7.1 g
- Vláknina
- 6.4 g
- Sodík
- 595.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mexický quinoa salát
30 Min
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35 Min
Tabouleh s boby
50 Min
Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou
30 Min
Houby s citrónovou šťávou
30 Min
Těstovinový salát se sušenými rajčaty
1h 40 min
Marinované krevety
1j 10 menit
Krůtí maso s mangoldem a houbami
40 menit
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1j
Cuketové lasagne s mletým masem
50 Min
Řecké tzatziki
20 Min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45 menit