
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 czerwone papryki całe (ok. 230 g każda)
- 180 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia papryki
- 150 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
- 25 g orzechów laskowych
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 5 ząbków czosnku
-
5
g papryczek chili, suszonych bez gniazd nasiennych (ok. 2 szt.)
nebo 15 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (ok. 3 szt.) - 20 g białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego na kawałki, czerstwego
- 20 g białego octu winnego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- Nutriční hodnoty
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1129.5 kcal / 4725.8 kJ
- Protein
- 10.9 g
- Tuk
- 111.3 g
- Sacharidy
- 28.1 g
- Vláknina
- 8.7 g
- Nasycený tuk
- 15.7 g
- Sodík
- 1231.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2hod. 20min
Pasta Taramosalata
15min
Dressing orientalny
10min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1hod. 5min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50min
Pikantny sos pomidorowy
30min
Sos miodowo-musztardowy
10min
Pasta zhong
15min
Sos romesco
1hod. 25min
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Sos z czerwonego wina
40min
Sos balsamiczny
25min