![Sos salvitxada Sos salvitxada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09E3ACB9-AD7B-4E4E-B34E-800E9DCA19A1/Derivates/CB5670CC-5CB6-408E-9D2A-62323CF85EF5.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 czerwone papryki, całe (ok. 230 g każda)
- 180 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia papryki
- 150 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 25 g orzechów laskowych
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 5 ząbków czosnku
-
5
g papryczek chili, suszonych, bez gniazd nasiennych (ok. 2 szt.)
nebo 15 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (ok. 3 szt.) - 20 g białego chleba tostowego, w kromkach, pokrojonego na kawałki, czerstwego
- 20 g białego octu winnego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- Nutriční hodnoty
- na 1 słoik
- Kalorie
- 4725.8 kJ / 1129.5 kcal
- Protein
- 10.9 g
- Sacharidy
- 28.1 g
- Tuk
- 111.3 g
- Nasycený tuk
- 15.7 g
- Vláknina
- 8.7 g
- Sodík
- 1231.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos Mojo Amarillo
45 Min
Pikantne aïoli
15 Min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 Std. 5 Min
Salsa Verde
15 Min
Sos romesco
1 Std. 25 Min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Sos BBQ
25 Min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 Min
Sos majonezowy z chimichurri
10 Min
Sos amatriciana
50 Min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50 Min
Sos arrabbiata
40 Min