Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Char siu marinade
- 30 g piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 60 g eschalots
- 2 tsp Chinese five spice
- 60 g hoi sin sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 40 g water
- 30 g molasses
- 50 g Shaoxing wine
- 40 g dark soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 500 g boneless skinless pork belly, cut into 3-4 pieces
Buns
- 1 tbsp dried instant yeast
- 300 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 50 g cornflour
- 50 g caster sugar
- 180 g warm water
- 10 g vegetable oil
Char siu bao
- 2 tbsp cornflour
- 600 g water, plus extra as needed
- 3 spring onions/shallots, white and light green part only, cut into pieces (1 cm)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark soy sauce
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1162.4 kJ / 276.8 kcal
- Protein
- 14.2 g
- Sacharidy
- 33.9 g
- Tuk
- 8.8 g
- Nasycený tuk
- 2.8 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 563.1 mg
Alternativní recepty
Steamed pork buns (baozi)
2h 30 min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Fresh pasta dough
1h
Dim sum 'Shao mai'
2 godz.
Pork belly ramen
4hod. 10min
Steamed sticky rice with pork (Rice tube puddings)
2h 30 min
Char siew sauce
10min
Cha gio (spring rolls)
55 分钟
Wonton wrappers
55 分钟
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h