Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Char siu marinade
- 30 g piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 60 g eschalots
- 2 tsp Chinese five spice
- 60 g hoi sin sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 40 g water
- 30 g molasses
- 50 g Shaoxing wine
- 40 g dark soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 500 g boneless skinless pork belly, cut into 3-4 pieces
Buns
- 1 tbsp dried instant yeast
- 300 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 50 g cornflour
- 50 g caster sugar
- 180 g warm water
- 10 g vegetable oil
Char siu bao
- 2 tbsp cornflour
- 600 g water, plus extra as needed
- 3 spring onions/shallots, white and light green part only, cut into pieces (1 cm)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark soy sauce
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1162.4 kJ / 276.8 kcal
- Protein
- 14.2 g
- Sacharidy
- 33.9 g
- Tuk
- 8.8 g
- Nasycený tuk
- 2.8 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 563.1 mg
Alternativní recepty
Steamed pork buns (baozi)
2 Std. 30 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 Std. 10 Min
Hong Kong-style roast pork belly
10u.
Char siew sauce
10 Min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 Std. 30 Min
Soup dumplings (xiao long bao)
26sa 50 dk
Radish cakes
1h 5 min.
Banh bao (steamed pork buns)
2 Std. 45 Min
Wonton soup
1 Std.
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min