
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Char siu marinade
- 30 g piece fresh ginger peeled
- 5 garlic cloves
- 60 g eschalots
- 2 tsp Chinese five spice
- 60 g hoi sin sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 40 g water
- 30 g molasses
- 50 g Shaoxing wine
- 40 g dark soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 500 g boneless skinless pork belly cut into 3-4 pieces
Buns
- 1 tbsp dried instant yeast
- 300 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 50 g cornflour
- 50 g caster sugar
- 180 g warm water
- 10 g vegetable oil
Char siu bao
- 2 tbsp cornflour
- 600 g water plus extra as needed
- 3 spring onions/shallots white and light green part only, cut into pieces (1 cm)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark soy sauce
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 276.8 kcal / 1162.4 kJ
- Protein
- 14.2 g
- Tuk
- 8.8 g
- Sacharidy
- 33.9 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Nasycený tuk
- 2.8 g
- Sodík
- 563.1 mg
Alternativní recepty
Dan dan mian (dandan noodles)
1hod. 10min
Fresh pasta dough
1hod.
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2hod. 30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1hod. 35min
Master stock chicken
1hod. 30min
Banh bao (steamed pork buns)
2hod. 45min
Taiwanese sticky rice
1hod. 40min
Steamed pork buns (baozi)
2hod. 30min
Beef buns
50min
Hong shao rou (braised pork belly)
1hod. 15min
Teriyaki salmon bao
1hod. 50min
Pork and prawn dumplings
55min