
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g wody gorącej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli
- 50 - 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 220 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g zielonego groszku, świeżego bez łupin
- 30 g masła pokrojonego na kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 265 kcal / 1109 kJ
- Protein
- 7.4 g
- Tuk
- 12.6 g
- Sacharidy
- 32.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto szparagowe
20min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z parmezanem
30min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30min
Risotto z grzybami
1hod. 5min
Risotto po mediolańsku
30min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min