Zařízení & příslušenství
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
Příprava 20min.
Celkový 1hod.
4 porce
Suroviny
Treska s bramborovo-dýňovou krustou
-
1 stroužek česneku
-
150 gramů máslové dýně, oloupané, na kousky (2 cm)150 gramů dýně Hokkaidó na kousky (2 cm)
-
150 gramů brambor na kousky
-
40 gramů cibule napůl
-
citrónová šťáva pár kapek
-
1 vejce
-
½ - 1 čajová lžička soli dle chuti
-
4 kusy tresky polak (každý cca 120 gramů)
-
sůl dle chuti
-
pepř černý, mletý dle chuti
Vinná omáčka
-
30 gramů šalotky napůl
-
30 gramů jarní cibulky na kousky
-
2 snítky kopru, čerstvého pouze lístky
-
10 gramů másla
-
50 gramů vína bílého, suchého (Chablis)
-
200 gramů smetany
-
10 gramů hladké mouky
-
1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) rozdrobený
-
kopr, čerstvý (volitelně) za ozdobu
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
27 g
Kalorie
1488 kJ /
355 kcal
Tuk
21 g
Vláknina
2.1 g
Sacharidy
13 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Velikonoční menu II.
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Tagliatelle s hříbky a karamelizovanými rajčaty
35min.
Lososovo-hořčičná omáčka s koprem na těstoviny
20min.
Losos s pomerančem a brokolicovým kuskusem
30min.
Losos v mandlové strouhance s chřestovými tagliatelle
35min.
Ravioli s cuketovou omáčkou
35min.
Zapečené brambory s lososem a koprem
1hod.
Cuketový krém s modrým sýrem
25min.
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45min.
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30min.
Zapečená dýně s čedarem
45min.
Polévka z máslové dýně s kokosovým mlékem
30min.
Rizoto s dýní a taleggiem
45min.