Zařízení & příslušenství
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
Příprava 20min.
Celkový 1hod.
4 porce
Suroviny
Treska s bramborovo-dýňovou krustou
-
1 stroužek česneku
-
150 gramů máslové dýně, oloupané, na kousky (2 cm)150 gramů dýně Hokkaidó na kousky (2 cm)
-
150 gramů brambor na kousky
-
40 gramů cibule napůl
-
citrónová šťáva pár kapek
-
1 vejce
-
½ - 1 čajová lžička soli dle chuti
-
4 kusy tresky polak (každý cca 120 gramů)
-
sůl dle chuti
-
pepř černý, mletý dle chuti
Vinná omáčka
-
30 gramů šalotky napůl
-
30 gramů jarní cibulky na kousky
-
2 snítky kopru, čerstvého pouze lístky
-
10 gramů másla
-
50 gramů vína bílého, suchého (Chablis)
-
200 gramů smetany
-
10 gramů hladké mouky
-
1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) rozdrobený
-
kopr, čerstvý (volitelně) za ozdobu
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
27 g
Kalorie
1488 kJ /
355 kcal
Tuk
21 g
Vláknina
2.1 g
Sacharidy
13 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Velikonoční menu II.
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Treska v alobalu s mrkvovými nudlemi
45min.
Ravioli s cuketovou omáčkou
35min.
Francouzská omáčka gribiche
20min.
Ryba s bylinkovo-sýrovou krustou, bramborami a květákem
1hod. 15min.
Mořský okoun s citrónem a kuskusem s bylinkami
35min.
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
1hod. 10min.
Kachna 5 vůní s houbami, asijskou zeleninou a rýží
1hod. 5min.
Pošírovaná treska s pórkovou omáčkou, mrkví a rýží basmati
40min.
Citrónový koláč s limoncellem
1hod. 15min.
Losos s mangovou omáčkou, fazolovými lusky a mrkví
1hod.
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40min.
Zapečené brambory s lososem a koprem
1hod.