Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
TM6 TM5

Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou

4.4 ( 11 hodnocení )

Suroviny

Treska s bramborovo-dýňovou krustou

  • 1 stroužek česneku
  • 150 gramů dýně Hokkaidó na kousky (2 cm)
    nebo 150 gramů máslové dýně oloupané, na kousky (2 cm)
  • 150 gramů brambor na kousky
  • 40 gramů cibule napůl
  • citrónová šťáva pár kapek
  • 1 vejce
  • ½ - 1 čajová lžička soli dle chuti
  • 4 kusy tresky polak (každý cca 120 gramů)
  • sůl dle chuti
  • pepř černý, mletý dle chuti

Vinná omáčka

  • 30 gramů šalotky napůl
  • 30 gramů jarní cibulky na kousky
  • 2 snítky kopru, čerstvého pouze lístky
  • 10 gramů másla
  • 50 gramů vína bílého, suchého (Chablis)
  • 200 gramů smetany
  • 10 gramů hladké mouky
  • 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) rozdrobený
    nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty domácí
  • kopr, čerstvý za ozdobu (volitelně)

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
355 kcal / 1488 kJ
Protein
27 g
Tuk
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2.1 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty