Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Surówka
- 150 g selera naciowego
- 150 g jabłka, nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 150 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na 4 cm kawałki
Dressing
- 20 g koperku, świeżego, tylko liście (patrz wskazówka)
- 80 g oleju
- 15 g musztardy Dijon
- 50 g jogurtu naturalnego
-
15
g czerwonego octu winnego
nebo 15 g octu jabłkowego - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 958.2 kJ / 229 kcal
- Protein
- 1.6 g
- Sacharidy
- 10.2 g
- Tuk
- 20.8 g
- Nasycený tuk
- 1.6 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 681.8 mg
Alternativní recepty
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20min
Surówka rainbow slaw (TM6)
15min
Surówka z kalarepy (TM5)
15min
Surówka rainbow slaw (TM5)
15min
Surówka z kalarepy (TM6)
15min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6)
10min
Surówka z kalarepy i marchewki
10min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6)
10min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15min