Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpette
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 140 g di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
- 6 - 8 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 350 g di ricotta romana, scolata dal siero (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Sugo
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
500
g di pomodori San Marzano a pezzi (2 cm)
nebo 500 g di passata di pomodoro - 70 di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1855.8 kJ / 443.5 kcal
- Protein
- 21.4 g
- Sacharidy
- 28.4 g
- Tuk
- 18 g
- Nasycený tuk
- 12.5 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 782.8 mg
Alternativní recepty
Burger di ceci e verdure
40 min
Rotolo di frittata
45 min
Polpettone spinaci e pancetta
1 godz. 30 min
Rotolo ai piselli
50 min
Gnocchi di ricotta al basilico
40 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 godz. 30 min
Cotolette di spinaci
1h
Pesto di zucchine e basilico
20 min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Burger ceci e rucola
40 min
Polpettone zucca e spinaci
1h 15min
Polpette in bianco con purè di castagne
1 godz. 20 min