Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpette
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 140 g di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
- 6 - 8 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 350 g di ricotta romana, scolata dal siero (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Sugo
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
500
g di pomodori San Marzano a pezzi (2 cm)
nebo 500 g di passata di pomodoro - 70 di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1855.8 kJ / 443.5 kcal
- Protein
- 21.4 g
- Sacharidy
- 28.4 g
- Tuk
- 18 g
- Nasycený tuk
- 12.5 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 782.8 mg
Alternativní recepty
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1h
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45min
Omelette verdure e formaggio
30min
Lasagne di verza
2h 30min
Burger ceci e rucola
40min
Rotolo ai piselli
50min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30min
Pesto di melanzane
10min
Torta di riso cacio e pepe
1h 30min
Pesto di zucchine e basilico
20min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min