Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů arašídového oleje
- 15 - 20 gramů červené kari pasty, podle chuti (viz Tip)
- 55 gramů hnědého cukru
- 55 gramů rybí omáčky
- 40 gramů tamarindové pasty
-
2
vrchovaté čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty
nebo 2 kostky kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody) - 2 listy limety kaffir, sušené
- 300 gramů vody
- 200 gramů čerstvých zelených fazolových lusků, na kousky (3 cm)
- 4 filety z bílé ryby, bez kůže (každý cca 200 g, každý cca 8 x 10 cm velký)
- 125 gramů sterilované kukuřice, scezené, na kousky (2–3 cm)
- 270 gramů kokosového krému
- čerstvý koriandr, jen lístky, natrhané, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 32 g
- Vláknina
- 2.5 g
Alternativní recepty
Knedlíčky dim sum 'shao mai'
2h
Dal makhani
13 godz. 20 min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45 Min
Hovězí kari s kokosovými roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Krevetová polévka s chorizem a bramborami
40 Min
Kari ze špičatého zelí
35 Min
Pikantní salát s mletým kuřecím masem
30 Min
Palak Paneer
45 Min
Rybí polévka s kokosovým mlékem a batáty
35 Min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Thajská polévka s krevetami (Tom Kha Goong)
40 Min
Pad thai
45 Min