Kompatibilní verze
Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinovaná ryba
- 2 stroužky česneku
- 5 gramů zázvoru, čerstvého, oloupaného
- 1 červená chilli paprika, čerstvá, napůl, bez semínek
- ½ - 1 čajová lžička fenyklových semínek, podle chuti
- 1 špetka skořice, mleté
- ¼ čajové lžičky šafránu
- ½ čajové lžičky soli
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 filety z bílé ryby, bez kůže (cca 180 gramů každý)
Omáčka Chermoula
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů koriandru, čerstvého, nasekaného
- ½ - 1 čajová lžička mletého kmínu, podle chuti
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- 1 špetka chilli, drceného, sušeného
- 30 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 30 gramů olivového oleje
Kuskusový salát
- 100 gramů kuskusu
- 15 gramů olivového oleje
- 110 gramů vody
- 1 špetka mletého kmínu
- ½ čajové lžičky soli
- 5 stonků koriandru, čerstvého, pouze lístky
- 1 červená chilli paprika, čerstvá
- 1 čajová lžička citrónové kůry
- 1 mrkev (cca 60 gramů), na kousky
- 50 gramů černých oliv, vypeckovaných
- 80 gramů bílé cizrny, konzervované, scezené
Marinovaná ryba na páře
- 500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3187 kJ / 762 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 45 g
- Vláknina
- 7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kuřecí stehenní řízky v satay omáčce
35min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50min
Pečená zelenina s bramborovou kaší v pekáčku
1 Std. 15 Min
Pivní česnekovo-sýrové fondue
30 min
Treska se zeleninou a rýží vařená v páře
1 Std.
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40 Min
Cuketové lasagne s mletým masem
50min
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55min
Sicilský krevetový salát
40 Min
Mořský vlk s bazalkovou salsou a bramborami
40 Min
Wrapy s krůtími kousky a citrónovo-kaparovým aioli
30 min
Plněná vepřová panenka s brambůrkami na páře
55min