Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
TM6 TM5

Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem

4.7 ( 7 hodnocení )

Suroviny

Marinovaná ryba

  • 2 stroužky česneku
  • 5 gramů zázvoru, čerstvého oloupaného
  • 1 červená chilli paprika, čerstvá napůl, bez semínek
  • ½ - 1 čajová lžička fenyklových semínek podle chuti
  • 1 špetka skořice, mleté
  • ¼ čajové lžičky šafránu
  • ½ čajové lžičky soli
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 filety z bílé ryby, bez kůže (cca 180 gramů každý)

Omáčka Chermoula

  • 2 stroužky česneku
  • 30 gramů koriandru, čerstvého nasekaného
  • ½ - 1 čajová lžička mletého kmínu podle chuti
  • 1 čajová lžička červené papriky, sladké
  • 1 špetka chilli, drceného, sušeného
  • 30 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
  • 30 gramů olivového oleje

Kuskusový salát

  • 100 gramů kuskusu
  • 15 gramů olivového oleje
  • 110 gramů vody
  • 1 špetka mletého kmínu
  • ½ čajové lžičky soli
  • 5 stonků koriandru, čerstvého pouze lístky
  • 1 červená chilli paprika, čerstvá
  • 1 čajová lžička citrónové kůry
  • 1 mrkev (cca 60 gramů), na kousky
  • 50 gramů černých oliv, vypeckovaných
  • 80 gramů bílé cizrny, konzervované scezené

Marinovaná ryba na páře

  • 500 gramů vody

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
762 kcal / 3187 kJ
Protein
43 g
Tuk
45 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty