Kompatibilní verze
Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinovaná ryba
- 2 stroužky česneku
- 5 gramů zázvoru, čerstvého, oloupaného
- 1 červená chilli paprika, čerstvá, napůl, bez semínek
- ½ - 1 čajová lžička fenyklových semínek, podle chuti
- 1 špetka skořice, mleté
- ¼ čajové lžičky šafránu
- ½ čajové lžičky soli
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 filety z bílé ryby, bez kůže (cca 180 gramů každý)
Omáčka Chermoula
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů koriandru, čerstvého, nasekaného
- ½ - 1 čajová lžička mletého kmínu, podle chuti
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- 1 špetka chilli, drceného, sušeného
- 30 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 30 gramů olivového oleje
Kuskusový salát
- 100 gramů kuskusu
- 15 gramů olivového oleje
- 110 gramů vody
- 1 špetka mletého kmínu
- ½ čajové lžičky soli
- 5 stonků koriandru, čerstvého, pouze lístky
- 1 červená chilli paprika, čerstvá
- 1 čajová lžička citrónové kůry
- 1 mrkev (cca 60 gramů), na kousky
- 50 gramů černých oliv, vypeckovaných
- 80 gramů bílé cizrny, konzervované, scezené
Marinovaná ryba na páře
- 500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3187 kJ / 762 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 45 g
- Vláknina
- 7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marinované krevety
1h 10 min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50min
Dušená treska s tymiánem a citrónem
40min
Marinovaný losos s fazolkami
1h 10 min
Treska v soli se smetanovým kaviárem
20min
Mořský vlk v aromatické solné krustě
55min
Krůtí roláda s noky z hráškového pyré
35min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min
Losos v zázvorové omáčce s kešu oříšky
30 min
Filety z pražmy na paprikovém lůžku
25 min
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35min
Mořský vlk s bazalkovou salsou a bramborami
40min