Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w w 5 mm paski
- 250 g boczniaków, świeżych, pokrojonych w 1 cm paski
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona -
300
g szampana
nebo 300 g białego wina, wytrawnego - 500 g wody
- 300 g ryżu do risotto, typu Arborio
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g sera parmezan, tartego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2687.9 kJ / 642.4 kcal
- Protein
- 15.3 g
- Sacharidy
- 69.8 g
- Tuk
- 27.4 g
- Nasycený tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 2.1 g
- Sodík
- 480.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto z borowikami
35min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z dynią i serem
50 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 Std. 15 Min
Risotto pomarańczowe
45min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Makaron z krewetkami w pomarańczowym sosie
45min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z kurkami
35min