
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w w 5 mm paski
- 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 1 cm paski
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona -
300
g szampana
nebo 300 g białego wina, wytrawnego - 500 g wody
- 300 g ryżu do risotto typu Arborio
- 30 g masła pokrojonego na kawałki
- 50 g sera parmezan, tartego plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 642.4 kcal / 2687.9 kJ
- Protein
- 15.3 g
- Tuk
- 27.4 g
- Sacharidy
- 69.8 g
- Vláknina
- 2.1 g
- Nasycený tuk
- 10.5 g
- Sodík
- 480.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto z dynią i serem
50min
Risotto z borowikami
35min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5hod. 15min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z kurkami
35min
Risotto z parmezanem
40min
Risotto z grzybami
1hod. 5min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45min
Risotto pomarańczowe
45min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min