Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g squid rings
- ½ lemon, zest (no white pith) and juice
- 3 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil, plus 1 tablespoon extra to fry
- 2 tsp smoked paprika
- 350 g leek, trimmed, white part only, cut into slices
- 350 g capsicum, deseeded and cut into slices
- 150 g doongara rice, brown (see Tips)
- 500 g water, plus 2 tablespoons to fry
- 2 tsp Vegetable stock paste, salt-free (see Tips)
- 1 pinch saffron threads
- 500 g pipis
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1312.5 kJ / 315 kcal
- Protein
- 25.5 g
- Sacharidy
- 30.8 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 1.5 g
- Vláknina
- 5.8 g
- Sodík
- 422.5 mg
Alternativní recepty
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Boiled Eggs
20 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1 Std. 45 Min
Mashed potatoes for two
30 Min
BBQ chicken pizza
1h 30min
Warm Aussie potato salad (peeler)
50 Min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 Min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25 godz. 35 min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55min
Poached eggs using blade cover
30 Min