Kompatibilní verze
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Salmon
- 1 fresh boneless salmon fillet (approx. 1.2 kg), skin on
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 tbsp extra virgin olive oil
Yoghurt dressing
- 1 garlic clove
- ½ tsp sea salt
- 200 g yoghurt
- 50 g tahini
- ½ lemon, juice only
Walnut crumble
- 80 g walnuts
- 20 g fresh coriander, leaves only (approx. 1 bunch)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- ¼ brown onion
- 30 g lemon juice
- 1 tsp sumac
- 2 tsp extra virgin olive oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1979.3 kJ / 473.1 kcal
- Protein
- 39 g
- Sacharidy
- 7.5 g
- Tuk
- 33.6 g
- Nasycený tuk
- 5.7 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Sodík
- 1466.2 mg
Alternativní recepty
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15 min
Persimmon fruity dream
10 Min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1h
Ukrainian dressed herrings
1h
Mediterranean cod with steamed potatoes
50 Min
Fish and Potatoes with Tomato Sauce
50 Min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1h 35min
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35 Min
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45 Min
Roast pork with sage and cranberry stuffing (MEATER+®)
3 godz. 35 min
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26 Std. 15 Min