Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
TM6 TM5 TM31

Middle Eastern salmon with tahini yoghurt

4.7 ( 20 hodnocení )

Suroviny

Tahini Yoghurt

  • 1 garlic clove
  • ½ tsp sea salt
  • 200 g Greek yoghurt
  • 50 g tahini
  • 30 g freshly squeezed lemon juice

Walnut crumble

  • 80 g walnuts
  • 20 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
  • 2 sprigs fresh mint leaves only
  • 1 - 2 fresh long red chillies deseeded if preferred and cut into halves
  • ¼ brown onion
  • 30 g freshly squeezed lemon juice
  • 1 tsp sumac
  • 2 tsp extra virgin olive oil
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste

Couscous & Salmon

  • 1200 g water
  • 2 tsp Vegetable stock paste
  • 250 g Israeli couscous
  • 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 110 g each)
  • 1 - 2 pinches sea salt
  • 1 - 2 pinches ground black pepper
  • 2 tbsp extra virgin olive oil
  • 2 tsp freshly squeezed lemon juice
  • 250 g cherry tomatoes cut into halves
  • ½ continental cucumber cut into pieces
  • 10 sprigs fresh parsley leaves only

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
919.3 kcal / 3846.3 kJ
Protein
49.1 g
Tuk
51.2 g
Sacharidy
71.7 g
Vláknina
8.9 g
Nasycený tuk
8.3 g
Sodík
432.5 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty