Kompatibilní verze
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Protein
- 47.4 g
- Sacharidy
- 26.8 g
- Tuk
- 30.6 g
- Nasycený tuk
- 10.2 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 996 mg
Alternativní recepty
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Salmon with mango sauce, snow peas and carrots
1h
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Honey lime chicken supremes with Mango chutney
1u. 15min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1u. 15min
Carrot, feta and mint salad
40min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Bourbon pork ribs
5h 50min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Sunday lamb roast
1h 55min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min