
Kompatibilní verze
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 6 sprigs fresh mint leaves only, plus extra for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 582.1 kcal / 2445.3 kJ
- Protein
- 47.4 g
- Tuk
- 30.6 g
- Sacharidy
- 26.8 g
- Vláknina
- 5 g
- Nasycený tuk
- 10.2 g
- Sodík
- 996 mg
Alternativní recepty
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29hod. 45min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1hod. 30min
Flank steak with horseradish cream sauce
4hod. 20min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1hod.
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1hod. 35min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40min
Coconut fish curry
1hod. 10min