Kompatibilní verze
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Protein
- 47.4 g
- Sacharidy
- 26.8 g
- Tuk
- 30.6 g
- Nasycený tuk
- 10.2 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 996 mg
Alternativní recepty
Lamb shanks with risoni and feta
3 Std. 50 Min
Stuffed chicken with herbed mushroom rice
2h 15min
Sunday lamb roast
1h 55min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45 Min
Layered lamb curry
1h
Bengali fish cakes
1h 20 min
Lamb Moussaka
1h 30 min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Moroccan lamb with pilaf
5 Std. 40 Min
Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes
2 Std. 30 Min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29h 50min